Fotoklubben till Möja


 

Vi var 21 deltagare som hade en mycket trevlig heldag med båtresa, årsmöte, god mat och bioföreställning på Möja Skärgårdsbiograf.

Resan till Möja började på Strandvägen och vi anslöt alla till passagerarbåten Cinderella och vädret var gråmulet och duggregn. Resan gick bra och vi mottogs på Möja av vår ciceron Hasse Barkman med flakmoppe som kom väl till pass som avlastning för våra medhavda förnödenheter. Vi mottogs med strålande sol och en kort promenad i härlig skärgårdsmiljö gav oss ökad entusiasm.

Vi installerade oss i Möjas stora multifunktionella gemensamhetslokal som fungerar som dansbana, allaktivitetshus och Biograf mm. Våra duktiga klubbmästare och med mångas hjälp plockade vi fram vår medtagna förtäring och dryck. Vi njöt av lunchen i strålande sol och någon droppe solregn.

Vi umgicks, riggade lokalen och studerade bla. den praktfulla 35mm projektorn och Mats fick återminnas gamla Biovisningar med laddningsövningar av filmen STJÄRNBILDER.

Vårt årsmöte avlöpte programenligt och valberedningens förslag godkändes och styrelsen sitter med samma uppsättning medlemmar ytterligare ett år.

Vår medtagna kortfilm som laddats i projektorn och visades var härliga återblickar av svensk film som sammanställts i Leif Furhammars film STJÄRNBILDER.

Vi lämnade Möja från Bergs brygga och återresan med Cinderella avtnjöts i restaurangen med förbeställda maträtter. Sega biffar fanns med i programmet som kompenserades med kaffe till alla.

Vi anlände till Strandkajen kl 21.30 efter en härlig dag med ”bräkta stänk” och trevligt umgänge med tack till alla som deltog.

OBS! detta kan också ses som rörliga bilder – se bildfil

Stig L Molneryd

Ordförande Fotoklubben